Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

ДЕЧИЊАТА МИ СЕ ПОСЕБНА СЛАБОСТ

СОЛИДАРНОСТА Е ЧУВСТВО СО КОЕ НЕКОЈ СЕ РАЃА, НО НАЈМНОГУ ЗАВИСИ ОД ДОМАШНОТО ВОСПИТУВАЊЕ. СОЛИДАРНОСТА Е ВСУШНОСТ И КАРАКТЕРНА ОСОБИНА.

Неуморен дух, хуманист, активист, вистински донатор, секогаш подготвена да помогне. Златка Огњановска, млада, успешна, постојано вклучена во хуманитарни акции и подвизи. Секојдневието ја доведува да се сретне со разни случаи каде што има потреба да помогне и го дава својот придонес со цело срце.
Златка има учествувано во безброј хуманитарни акции и повици за помош на секој кој има потреба од тоа. Поплавите кои го зафатија Скопското подрчје во август 2016 година беа и повеќе од доволна причина за младата Златка да покрене иницијатива за помош на настраданите.
Има посебна наклонетост кон дечињата и речиси не постои хуманитарна акција или помош која што е поврзана со некое дете, а да не била присутна или помогнала на каков било начин. Златка беше една од предводничките за донирање на помош во интернатот „Гоце Делчев“ во Љубанци во кој што живеат дечиња од социјални семејства.

Дечињата ми се посебна слабост. Не можам да ги разберам оние луѓе кои што во тој случај не би се осетиле допрени за да придонесат на некаков начин колку што можат да помогнат, дали парично, или со други средства или да се покрене некоја иницијатива за нивна помош.
Најмногу ме исполнува моментот кога успевам да помогнам на некој и со тоа да го мотивирам да биде похрабар и поупорен, да се бори за подобро утре за него и за неговата фамилија за неговите најблиски. Тоа е нешто што ме води и ме прави посреќна од било што друго, бидејќи самиот чин на моментално помагање не може нешто долгорочно да реши, туку тоа е моментална помош за некој дали парично, дали со некаква акција итн. А тоа што во самиот човек ќе го поттикнеш како мотивација да се бори, да биде борбен, да види дека и другите луѓе околу него сакаат да му помогнат и да го поттикнат на такво нешто е најубавото чувство.

DW.com: Поплавите во Скопје 2016
Okno.mk: Хуманитарна помош за поплавените во Скопје 2016
Хуманитарна помош за интернатот „Гоце Делчев во Љубанци“, Скопје
Фејсбук група: Поплави Скопје 2016
Видеа од поплавите: Slobodna Makedonija, Televizija Nova